Много благодаря за бързите и адекватни отговоро :wink1:
Здравейте, има ли ново изискване според което трябва да си работил поне два месеца на ТД при последен работодател, след прекъсване,поради работа на граж. договор за да имаш право на 60% обещетение при съкращение? Благодаря
В тази връзка по кой член е най- подходящо да бъда съкратена,за да ползвам 6 месеца, 60% от възнаграждението си като обещетение. Предварително благодаря.
Благодаря за отговора. Имам само един уточняващ въпрос. Един месец трудов договор в настоящата фирма достатъчен ли е за да получавам максималният размер и срок на обезщетението?   Имам в предвид времето на граж.договор брои ли се за прекъсване/като са ми плащани всички осигуровки, без майчинство и болничен/. Благодаря.
Здравейте, имам следния казус. През последните три години и половина работех в Банка на постоянен ТД. до 31.12.2019г. След което продължих на същото място ,но на граждански договор, без промяна на заплащането, до края на месец март. От 10.04.2020г. Работя отново,но най-вероятно ще ме съкратят в края на май месец, поради намален обем на работата. Въпроса ми е като се запиша в Бюрото по труда,какъв ще бъде размера на обезщетението ми? Благодаря.